fbpx

werf meer en betere sollicitanten

Wij maken je vacatures onweerstaanbaar met onze visuele aanpak en vinden de perfecte match met onze slimme jobmarketing campagnes.

onderscheidend

Ontsnap aan de saaie traditionele vacatures! Onze aanpak barst van het beeldmateriaal, toont jouw organisatie en collega’s in actie, laat de cultuur zien én past bij de huisstijl. Maak indruk en trek topkandidaten aan.

Betaalbaar

Uit ervaring blijkt dat één campagne vaak meerdere geschikte kandidaten oplevert. Dit betekent dat je voor een eenmalige investering bijvoorbeeld drie nieuwe werknemers kunt werven, zonder bijkomende kosten. Daarnaast zijn de wervingskosten via ons lager dan bij meer traditionele methoden zoals via uitzendbureaus of werving & selectie bureaus.

Bespaar tijd

Onze aanpak neemt de last van het wervingsproces van je schouders! Terwijl jij je concentreert op je hoofdtaken, zorgen wij voor het aantrekken en eventueel zelfs voorselecteren van de beste kandidaten. Zo win je kostbare tijd terug voor strategische taken en verbeter je de algehele productiviteit binnen je organisatie.

VINDBAAR

Wij zorgen ervoor dat jouw vacature moeiteloos wordt gevonden door de juiste doelgroep. Daarbij optimaliseren we de vacaturepagina ook voor Google for Jobs, dé vacaturebank van Google! 

LEES VERDER

Ontdek de kracht van visuele werving! Worstelen met onvervulde vacatures behoort tot het verleden. Vergeet eindeloze, saaie vacatureteksten. Ons unieke platform transformeert hoe jouw organisatie talent aantrekt: levendige, visuele vacatures die direct de aandacht trekken en vasthouden.

Maak de slimme overstap van traditionele recruitment- en uitzendbureaus naar onze innovatieve jobmarketing aanpak. Wij vinden door middel van visuele vacatures en gerichte jobmarketingcampagnes toptalent. Onze methode biedt niet alleen kostenbesparing, maar garandeert ook een breder bereik naar zowel actieve als passieve kandidaten via de juiste kanalen.

Onze aanpak is jouw persoonlijke recruitmentafdeling zonder de bijkomende rompslomp. Wij bieden de expertise, de tools, en de inzichten om jouw vacatures te transformeren in aantrekkelijke kansen die echt resoneren met kandidaten. Door onze interactieve landingspagina’s en authentieke (vacature)video’s krijgen potentiële medewerkers een realistisch beeld van jouw bedrijfscultuur en de rol, waardoor we de perfecte match aantrekken.

Ga verder dan traditionele werving en omarm een oplossing die jouw merk versterkt en je helpt om sneller en efficiënter toptalent te werven. Start nu met onze effectieve jobmarketing en zie het verschil.

We laten je graag zien hoe we dit doen! Vraag nu een demo aan of download onze werkwijze. 

De voordelen

Laat meteen zien wat je de kandidaat te bieden hebt door 4 punten eruit te laten springen! 

Videobeelden van de organisatie, collega's en werkplekken

Interactief element waar de kandidaat doorheen klikt voor meer informatie over de vacature

Vacaturevideo 

Interactief element met een werkdag omschrijving

UITGELICHTE CASE

KEUS SCHOONMAAK

Keus Schoonmaak in Apeldoorn was op zoek naar nieuwe Rayonleiders om hun teams te leiden! Ondanks diverse eerdere wervingsinspanningen, bleek het aantrekken van nieuwe collega’s een uitdaging. Wij hebben ons ingezet om hen te ondersteunen door een aantrekkelijke visuele vacature te creëren, compleet met een wervende video en een doelgerichte campagne op verschillende jobboards en sociale mediakanalen. Check hieronder de resultaten!

0
Weergaven
0
Reacties
Werknemers

HOE GAAT ZIVA TE WERK?

In slechts 5 stappen kunnen we samen een visuele vacature en campagne creëren die jouw doelgroep direct aanspreekt! Hieronder leggen we beknopt uit welke stappen we zetten om dit doel te bereiken. Als je graag gedetailleerd wilt weten hoe we dit aanpakken, hoef je alleen maar een demo aan te vragen, en we delen met plezier alle informatie met jou!

INTAKE

We bespreken de vacature om een goed beeld te krijgen bij wie jullie zijn en wat de functie precies inhoudt.

CONTENT DAG

We komen bij jullie langs om content te maken! We interviewen en filmen de collega's, en schieten beelden van jullie hele organisatie.

VERZAMELEN

We verzamelen alle input voor de collega's aan het woord, de agenda, de facts & figures en de vacaturetekst. Dit voegen we samen met de vacaturevideo en de foto's tot de visuele vacature.

VACATURE LIVE

Tevreden? Let's go live! Met alle content kunnen jullie nu zelf of via ons een unieke online wervingscampagnes maken om de vacature onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Laat die goede sollicitanten maar komen!

SOLLICITATIES

De sollicitanten komen binnen in jullie inbox. Vanaf hier pakken jullie dan ook het contact op met de binnengekomen sollicitanten.

REFERENTIES

Auke Sijsma
Auke SijsmaDirecteur | Prisma Direct
Lees verder
"Super tevreden met ZIVA! Twee keer een goede nieuwe medewerker gevonden dankzij hun campagnes. ZIVA’s aanpak is echt persoonlijk en ze weten van aanpakken. Sophie nam al het regelwerk uit handen: eerste contact, cv's uitzoeken, administratie - dat scheelde ons een hoop tijd. Door haar deskundigheid kregen we namelijk veel reacties op de vacatures. ZIVA staat voor mij voor een persoonlijke, doortastende, deskundige aanpak en een fijne samenwerking. En dat allemaal tegen een zeer redelijke prijs. Kortom, ik kan ZIVA van harte aanbevelen als je goed personeel zoekt."
Marc van Gerrevink
Marc van Gerrevink Directeur | Van Gerrevink
Lees verder
"Jullie hebben een leuke film over ons bedrijf en een mooie landingspagina voor deze vacature gemaakt. Daarop hebben ruim 100 kandidaten gereageerd, waaronder meerdere echt goede. We hadden echt wat te kiezen!"
Paul van Kassel
Paul van KasselInternational Sales Manager
Lees verder
"De video over FENTO en persoonlijke boodschappen van de FENTO medewerkers hebben er voor gezorgd dat ik direct al een goed beeld had bij de organisatie en de mensen. Daardoor kon ik beter bepalen of deze baan bij mij zou passen."
HENK MEIJER
HENK MEIJERDirecteur | PlusOV
Lees verder
"Voor mij was de combinatie van de vacaturetekst en het filmpje enthousiasmerend. De beschrijving en functie-eisen van de functie waren op een creatieve manier op een rij gezet. Dit aangevuld met het eigen verhaal van een aantal medewerkers van PlusOV in een filmpje. Door hun persoonlijke verhalen ontstond er bij mij veel meer beleving bij PlusOV, medewerkers vormen immers de organisatie. Dat wat gezegd werd door medewerkers was oprecht en lag in lijn was met de vacaturetekst. Het klopte gewoon en daarmee voor mij de start van de sollicitatie."
Vorige
Volgende

VISUELE VACATURE

VISUELE VACATURE + JOBMARKETING

CONTACT

KLAAR OM JOUW WERKGEVERSMERK TE LATEN STRALEN? OF HEB JE EEN VRAAG? LAAT HIERONDER JE GEGEVENS ACHTER DAN NEMEN WE CONTACT MET JE OP!

demo jobmarketing

werkwijze jobmarketing

Wat leuk dat je interesse hebt in onze werkwijze voor visuele vacatures en jobmarketing! Laat hieronder je gegeven achter, dan sturen we alle informatie naar je op. 

Neem contact op met ZIVA employer branding

Stel je vraag